lørdag, oktober 20, 2007

Velkomne og uvelkomne gjester

Denne uka har vært enda ei kursuke, denne gangen i Darkhan. Kurset heter CHE, (Communication, health, development), og var for NLM-staben i Mongolia, norske og mongolske. Kort sagt handler det om bistand, hvordan hjelpe et samfunn på en bærekraftig måte, ved å skape lokalt engasjement og eierskap til et prosjekt/aktivitet. Damen som har vært kursinstruktør er fra New Zealand, og bosatt i Kina. Hun er en fantastisk engasjerende, kreativ, inspirerende og energisk dame. En dame som mitt i alt hun lærer oss, ser enkeltmenneskene. Hun har gitt oss mye de to ukene hun har vært her, både kunnskap, omsorg og inspirasjon til å gå videre. Det gjorde godt, midt i en tid med nok av utfordringer. Så denne damen har virkelig vært en velkommen gjest her i Mongolia!

En annen velkommen gjest som vi har hatt her er i huset noen dager, er legen vår (som bor i UB). Han var i Darkhan i forbindelse med kurset, og han bodde hos oss. Det var veldig trivelig, vi prata til seint på kveld med han, og han gav oss også mye! Takk, Oddvar!

Noen gjester som ikke er så velkomne, er kakerlakkene vi har sett oftere og oftere i huset vårt. De er ikke så trivelige. Ikke musene heller, men det er ikke så mye av dem. Og fuglene som av og til kommer inn gjennom vinduet i andre etasje, er jo også koseligst utenfor!

De minst velkomne "gjestene" vi har hatt i det siste er noen som har stjålet Gjermunds sykkel. Den stod inni stallen, bak masse rot, den var punktert på begge hjula (for det skjer ofte her) og de har klart å ta den ut på dagtid eller kveldstid uten at vi har merka det. Det er ikke noe trivelig, og jeg blir litt redd om natta når sånt skjer. Vet liksom ikke om det er noen som følger med oss og tenker å gjøre noe mer. Kjedelig sak, det var en bra sykkel også.

Til dere som ber: Be gjerne om Guds beskyttelse over oss, og takk for de to ukene vi har hatt med mye inspirasjon!

Kjersti

Jeg beklager at det har vært litt "dødt" her inne en stund. Vi har stort sett stressa hele uka.

Gjermund

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herren selv vil sine berge, Han er deres skjold og verge, over dem Han seg forbarmer, bærer dem på Fader-armer!
Kom på dette lille verset da jeg ble klar over din utrygghet, Kjersti. Skulle du enn føle at du vandrer i "dødsskyggens dal", så er Han med deg! Gud velsigne dere!

Anonym sa...

Ber om at dere skal føle trygghet.