lørdag, august 30, 2008

Bønne-emne igjen!

Husker dere Batbold; "min mongolske storebror," som Gjermund skrev om for noen innlegg siden? Dette blogginnlegget handler også om ham. Gjermund har nå dratt til Darkhan denne uka for å være med SDP-prosjektet på en runde på landsbygda til alle husdyrbrukerne som har fått "restocka" finulla sau fra NLMs landbruksprosjekt (dvs. de har fått sau som skal tilbakebetales over noen år). Nå skal nye kontrakter skrives med dem sammen med den nye organisasjonen som skal overta denne aktiviteten når SDP fases ut ved nyttår.

Det var meningen Batbold skulle være med også, (han har hatt hovedansvaret for denne aktiviteten til SDP og skal etter planen være leder for dette i den nye organisasjonen som skal overta). Men han er syk og ligger på sykehuset i UB.

Gjermund besøkte ham der i dag, og det gjorde visst sterkt inntrykk på Gjermund å prate med ham. Nyrene hadde blitt dårlige. Han går på en behandling nå, så skal de se om noen dager om det virker. Hvis ikke, blir det veldig alvorlig, for andre alternativer blir for dyrt. Men Batbold har en så sterk tro på Gud. Mens vi og andre er bekymret, sier han at han ikke er redd; "Gud er med meg!" Han tror Gud vil helbrede ham.

Gjermund hadde spurt om det var kjedelig der på sykehuset. "Nei, det er det ikke! Jeg har Bibelen min!" Han hadde lest veldig mye i Bibelen i tiden på sykehuset og virkelig opplevd at Gud hadde gitt ham styrke, og han hadde henta krefter i det. Og så hadde han snakka med de 7 andre pasientene på rommet sitt om Jesus! Så han hadde det ikke kjedelig, nei!

Det var visst helt fantastisk og imponerende å møte ham i dag, sa Gjermund, samtidig som det er så skremmende at en så god venn er så alvolig syk. Vær med å be om at han må bli frisk igjen. Be for kona og barna også. Og be om at de hele tiden må få kjenne seg trygg i Herrens armer!

Kjersti

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ofte tviholder vi på dem vi anser for våre beste venner, og kanskje (etter vår vurdering) viktige nøkkelpersoner i Guds rikes arbeid.

Vi er vant til å prioritere etter hva vi mener er det aller viktigste. Gud har ALLE forhold til kontinuerlig vurdering samtidig!

Han er en allmektig og suveren hersker, som samtidig er full av kjærlighet til sine undersåtter; egenskaper som ikke finnes samtidig hos noen andre herskere.

Likevel har jeg full forståelse for deres bekymring når det gjelder Batbold - og den gode familien hans! Det var godt å være sammen med dem i sommer!

Kjære Jesus, deg er gitt all makt i himmel og på jord! Grip inn i Batbold`s kropp, du som vet nøyaktig hva som feiler ham; og miskunn deg over familien hans!

Takk at du alltid hører bønn, og svarer slik som du vet er best!

Anonym sa...

Gud kan alltid bruke noe som er vondt i våre øyne, til noe godt i Hans øyne! Takk, Gud, at du har gitt Batbold håp og tro, og at han vil dele dette med andre på sykehuset!

Må Herrens velsignelse være med både Batbold, familien hans, og alle dere i familien Kvam! Vi tenker på dere og ber for dere.

Klem fra Siri&Jan-Eivind