onsdag, august 13, 2008

Hjemme igjen

Da er vi samlet igjen alle sammen. Takk til dere som har bedt for oss, for i dag har det gått utrolig bra! Håper bare det er slik det føles i morgen også når jeg har vasket vekk støv og skit fra bilen og funnet alle (forhåpentligvis) feilene som har oppstått underveis. Om det bare er noen skruer som mangler eller noe så gjør det jo ikke noe, men er det større ting ordner vi nok det også!

I dag, da jeg var på tur ut av Altai, stod det en lastebil fra Hovd ved siden av veien og bare ventet på å få seg litt last for å dekke bensinpenger tilbake til Hovd. "Sendt fra himmelen," tenkte jeg, og leverte bagasjen og reiste. Klokken 10:00 reiste jeg og 9 timer og 30 minutter senere var jeg i Hovd - 450 kilometer lenger vest i verden. Og jeg så en ting underveis - om det er noen som har behov for litt sand og grus, er det helt sikkert greit for mongolene å bytte det med litt vann.

Jeg har i løpet av de to siste døgnene tilbakelagt 1550 kilomer eller noe slikt, i overkant av 1100 av dem med en gjennomsnittsfart på ca 40 km/t. Underveis møtte jeg mange "rallybiler" med engelske skilt. Nysgjerrig som jeg er, stoppet jeg og spurte hvem de var og hva de drev med - og de var altså underveis fra London til Ulaanbaatar! Han ene jeg snakka med drev og reparerte radiatoren sin med tape - han andre hadde lært av erfaring at reservefjærer ikke er tull, han hadde en på taket og hadde skiftet 4(!) underveis. Morsomme folk. De skulle visst selge bilene og gi pengene til veldedige formål når - eller "om" som han sa - de kommer frem til Ulaanbaatar.

Jeg har jo besøkt denne byen - Hovd - ved et par anledninger før, så jeg visste stort sett hva jeg hadde i vente, og jeg har prøvd å forberede Kjersti. For det er ikke noe pent her. Dessverre er det bare sand og grus og mye støv - noe som jo faller spesielt Kjersti tungt for brystet. Hun synes nok dette er litt trist og fælt stakkar, men vi er bedre forberedt enn tidligere, og skal finne oss noen luftepunkt. Med vår velsignede bil kan vi jo kome overalt! Og ikke mer enn 30-45 minutters kjøring herfra ligger en stor innsjø! LUKSUS!
For meg var det bare glede å komme frem, ikke bare traff jeg igjen fem sinnsykt kule, vakre og slitsomme unger som tydeligvis syntes det var helt greit at jeg kom, men den vakreste kvinnen jeg vet bor også i denne byen, og jeg har fått lov å bo på samme hotellrom som henne til og med! Forresten er det helt greit at hun er vakker her, for det er ikke hotellet. Men nå var det visst akkurat litt varmt vann i springen!

Gjermund

9 kommentarer:

Anonym sa...

Godt å høre at dere er kommer vell fremme alle sammen. Må si jeg var litt skeptisk hvordan dette skulle gå når vi dro til Hustai (var det ikke det det heter) den første dagen vi kom på besøk. Tørt, varmt, støvete, humpete, liten fart osv. Det blir vel ikke så mange sånne turer, sikkert?! Håper dere finner dere godt til rette i Khovd no da fremover. Håper også barne er ved godt mot, tross alt mye pakking og lang reise. "Dæ va kjølje luggumt å besøk`åkk å våttå ætt åss va di sest nårskanj såm kom på besøk åt`åkk, ferrinj dåkk fòr frå Darkhan"

Anonym sa...

Kjekt å vite at dere alle er kommet godt frem til Khovd! Lykke til med etableringen og jeg gleder meg til å besøke dere litt senere i august. Reprasjoner på bilen trenger du ikke bekymre deg for Gjermund; du kan jo bare ta bilen med på Toyota merkeverkstedet som ligger ca 1500 km lenger øst!
Beste hilsen Oddvar

Anonym sa...

Du all verden!! Jeg setter visst for lite pris på vann, trær, asfalt og bilverksted til vanlig... Var spent på å se om dere var kommet fram. Takk & lov!! Ragnhild

Anonym sa...

ja sjer for mæ at det vart ein lang tur!må Gud velsign dåkk alle sammen!!:)tenke på dåkk og resten av folket i Mongolia:)det e vel itj hver dag man finn vann i springen nei..Lykke te med tida som ligg framfor dåkk!!KLEM Silje:)

Anonym sa...

Godt å vite at dere IKKE er hverken hjelpeløse eller ensomme i dette GRÅ, TRISTE; FATTIGSLIGE landet... GUD vet hvorfor dere er der og HAN har vel allerede vist dere at Han kan "fargelegge" tilværelsen deres midt i det grå. Jeg er så takknemlig for den siste tiden dere fikk i Darkhan med mongolene....og jeg tror dere får det "flott" her også. Selv om jeg ønsket det MYE MYE enklere! Må si jeg føler med dere nå....håper det går raskt med huset fremover.
Takknemlig for at dere er fremme iallefall, og gi dere selv lov til å puste ut nå, SKIKKELIG puste ut etter denne ( nok en gang )flyttesjauen (skjønner at dere må være kvalm av det!!!)
Klem fra farmor

Lina sa...

Arti å lese om turen din til Hovd, Gjermund! Godt å vite at du er trygt framme! HAr så utrolig lyst til å besøke dere! Håper jeg får det til:) Lykke til med tiden framover! Jeg tenker mye på dere og savner dere! Stor klem fra ei som er veldig glad i dere;)

Lina sa...

Forresten, hva er adressa deres nå?

Anonym sa...

Hei! Eg hive meg på eg au, og syns det va veldig kjekt å høyra at du kom deg velberga fram med bilen og de andre med fly. Lykke te vidare i Khovd!

Anonym sa...

Bra å høre at dere er kommet trygt til Hovd.Håper at dere etter hvert får det bra der. Takk for hilsen til diamantbryllupet. Det var kjekkt å være i lag, men vi savnet dere. Vi er på Fitjar nå,så da kan vi lese bloggen deres. Vi tenker på dere og ber for dere. Hilsen mormor og morfar( oldemor og oldefar)