mandag, september 22, 2008

Til Norge

Vi skal til Norge snart. Om jeg gleder meg? Ikke nevneverdig. Noen som synes det er rart? Hva skal jeg i Norge og gjøre? Venne meg til at det alltid er vann i springen og at man kan drikke det rett derfra? Venne meg til igjen at man finner de samme varene i butikkhyllene hver dag? At man kan gå på butikken og prøve ulike størrelser av den buksa man liker, og ikke bare må ta en bukse man liker ELLER en bukse som passer? Alt dette bare for å reise hit ut igjen etterpå og prøve å glemme alt sammen igjen og synes at det er helt greit å leve med ting som ikke virker og aldri blir som man hadde tenkt?

Neida - det er ikke det som er saken. Jeg gleder meg til å komme hjem til familie og venner, feire jul hjemme og forhåpentligvis få gå på ski! Det hadde vært fint det! Tenk om det kommer masse snø! Kanskje får jeg til å gjøre noe lurt også, som å melke ei ku (hvis jeg fortsatt kan det) og forè noen sauer (det bør jeg kunne, for det driver jeg å lærer bort til andre...) eller brøyte litt snø.

Det jeg gruer meg til er hjemreisa. Minst et døgn i bevegelse med kone og fem barn og sikkert 150 kilo med kofferter og bagasje i løsvekt - såkalt håndbagasje. Håndbagasje er betegnelsen på det som alle kan ha med seg inn der vi sitter på flyet (flyene), og består (ofte) av små ting som kan falle (faller) på gulvet og må samles opp før vi forlater flyet. Det være seg legoklosser, småbiler, barbiedukker eller perler. For ikke å snakke om all den søpla de pleier å gi oss på slike fly, som ikke er til noe men som blir helt uvurderlige for barna - slik at det MÅ med videre på ferden, uansett hvor billig Kinapapir det er laget av. Huff!

Nei, det frister fælt å si at vi ikke finner billetter hjem til jul gitt! Så kan vi heller være her og feire jul i nytt hus (forhåpentligvis!) og ikke stresse med noen ting.

Men, som dere vet - jeg er gift. *sukk*. Så det blir nok norsk jul i år. Så slapp jeg å tenke mer på det! Og det er sikkert godt å komme hjem og vende seg til at det er vann i krana og elektrisitet i stikkontaktene rundt forbi - for gjett om det er slitsomt når slikt mangler!

Gjermund

5 kommentarer:

Lina sa...

Jeg melder meg frivillig til å være med som barnepasser og koffertbærer, hvos noen betaler:) hehehe...Skjønner godt at dere gruer dere for reisa! Lander dere på Gardermoen? Og hvilken dato?
Klem fra Lina

Anonym sa...

Hei du,d e godt at du e gift.Tenk d kor kjedele d ha verre for d å bodd i Khovd for d sjøl?!Men æ har forståels for d du sei ang.reisinga.Så godt å sjå at lille Sigrid ha komme sæ att,takk og lov!Trivele å sjå bilda frå fjellturan,sjer at dåkk kose dåkk,d e bra!Vi gle oss t å møt dåkk om ca 3mnd!Klæm tante Svendsgarden

Anonym sa...

Hørtes slitsomt ut! OG du glemte å nevne at koffertene IKKE fyllr seg selv....stakkars Kjersti ! Kjenner nok trang til å spy bare ved tanken. Spør "sjefene" her hjemme om tid til å komme seg over den VERSTE pakkesyken før dere må på`n igjen, så forstår de lett at vi raskt kan få mer tid sammaen.... :)
Kan jo bli flere trivelige, kanskje overraskende feiringer...!
Skulle gjerne vært der for å hjelpe dere, det ER slit... men vi GLEDER oss til å få dere hjem en tur. Og vi skal stell så godt vi kan med dere.
Klem fra farmor

Anonym sa...

Det ska bli så kjekt å sjå dåkk!! Skjønne det bli ei strevsom reise ja... Syns det e nok å reis te vestlandet æ da. Sigrid e no berre nydelig, glede mæ te å sjå ho. Så kan ho få treff ho Maja! Magnus syns det va artig å sjå film fra mongolia og magneten heng på kjøleskapet. Vi har en kjempefin høst for tida, og prøve å nyt den før styggværet kjæm. Så vi e på mang fine tura vi å. Så artig å sjå bilda fra turan dåkkers. Det går fort mot jul no :-)
Klæm fra Lene

Andreas sa...

Jeg joiner lett velkomstkomiteen på Gardermoen, hvis dere lander før jeg reiser til Bergen! :D